al contingut a la navegació Informació de contacte

Notícies

Primera Reunió Respir 2023

Primera Reunió Respir 2023

El darrer 28 d´abril es va dur a terme la primera reunió per parlar de la sortida Respir 2023. Un espai on els professionals i les persones usuàries de l´entitat es reuneixen per recullir les propostes per a una d les activitats més demandades de l´associació. En aquesta ocasió s´ha tornat a escollir per unanimitat dels assistens un destí de costa, amb dates per principis del mes de Juliol. En aquesta reunió, a més de recollir propostes, s´ha obert el període d´inscripció que permetrà que les persones usuàries de l´entitat puguin beneficiar-se d´un cap de setmana a la platja, per tal de reduir la sobrecàrrega diària, trencar la rutina i sortir de area de confort, donant oxigen a les famílies i millorar l´autonomia personal.

Sant Jordi 2023

Sant Jordi 2023

Com cada any, el Sol del Solsonès va estar present per Sant Jordi amb les seves paradetes de roses naturals i altres fetes a mà per les persones usuàries de l´entitat. Els professionals de l´entitat, volem agraïr la participació dels ciutadans de Solsona i de les persones de fora que han col.laborat amb l´associació comprant les roses amb nosaltres. Ens sentim plnament satisfets amb les mostres de suport i la consciència cap a la Salut Mental, que cada cop es va fent més present. Moltes gràcies!

Celebració de Pasqua al Sol del Solsonès

Celebració de Pasqua al Sol del Solsonès

Com cada any, per tal de celebrar la pasqua, la nostra entitat proposa un taller de mones casolanes obert a les persones usuàries del Sol del Solsonès. Aquest espai recreatiu, creatiu i de bon rotllo, pretén potenciar els espais de celebració i mantenir les tradicions catalanes, alhora que ajudem a millorar les habilitats socials, la cohesió del grup i l´acompanyament mutuu. Cosiderem que és importat treballar per oferir els millors recursos per a la salut mental sense oblidar de crear espais per l´esbarjo i la desconnexió. Bona Pasqua a tothom!

Et trobarem a falta Anna!!!! :)

Et trobarem a falta Anna!!!! :)

El passat dimecres va ser l´últim dia que l´Anna ens acompanyava realitzant les seves pràctiques al Sol del Solsonès Una noia que ens ha aportat molta tranquil.litat, creativitat i dolçor. Les seves propostes i la seva companyia ens ha omplert en tots els nivells. Com agraïment, li vàrem regalar un detallet fet per les persones usuàries perquè no s´oblidi de nosaltres.. De part de tot l´equip professional i dels usuaris/es del Sol volem agrair-te el teu temps i els teus espais creatius: ET TROBAREM A FALTAR!!

El Sol del Solsonès celebra les primeres jornades d´Addiccions

El Sol del Solsonès celebra les primeres jornades d´Addiccions

El Sol del Solsonès, va dur a terme el dia 24 de Novembre les primeres jornades sobre addiccions al Solsonès. L´ubicació de les mateixes va ser a Navès, a l´espai on hi haurà la Futura Comunitat Terapèutica "Un Raig de Sol" L´acte que comptava amb 48 assitents i la participació dels professionals de l´entitat, va girar entorn de la problemàtica de les addiccions, la importància de la detecció i la prevenció, així com els recursos existents per demanar suport, assessorament i ajut. Vàrem aprofitar l´ocació per presentar l´espai, que preveu en els anys vinents obrir les seves portes.

Dinar de la Castanyada al Sol

Dinar de la Castanyada al Sol

Aquest Dimecres 26 hem celebrat el dinar per a persones usuàries de l´entitat amb el motiu de la festivitat de la castanyada. Vam oferir aquest dinar dins l´espai de cuina, on totes les persones participants estan implicades en les tasquest a realitzar: anar a comprar, preparar el dinar, para i desparar la taula, tasques higiene i neteja entre altres. Competències bàsiques per a millorar l´autonomina personal, la cooperació i distribució de tasquest, millorar l´alimentació, compartir i gaudir dels bons resultats.... Moltes gràcies pel suport, acompanyament i els bons moments!

XX FESTA DEL SOL DE SOLSONÈS

XX FESTA DEL SOL DE SOLSONÈS

El Sol del Solsonès engega la campanya de preparació per la seva tradicional Festa Anual. Aquest any, amb molta il.lusió pels VINT ANYS des de la seva constitució! Durant les darreres setmanes, algunes persones usuàries i professionals de l´entitat, ens estem passejant els carrers de Solsona i rodalia, convidant-vos a participar en la nostra festa i així col.laborar amb el vostre granet de sorra per la Salut Mental i les addicions. En aquests moments es inevitable recorda al fundador, el Sr Enric Serra i estar agraïts per la seva aportació a la societat.

El Sol del Solsonès engega novament el TALLER DE CUINA

El Sol del Solsonès engega novament el TALLER DE CUINA

L´entitat oferirà novament per a les persones usuàries el taller de cuina. Un espai educatiu i d´autonomina personal, que va quedar aturat per prevenció davant la Covid. Aquest taller es durà a terme tots els Dimecres, des de el mes de Maig de 1100h a 1500h. Una iniciativa que a més de promoure hàbits d´alimentació saludables, intenta implicar el col.lectiu en entendre la gestió econòmica en les compres, promoure hàbits de neteja i d´endreça, organitzar i repartir tasques, treballar en equip i de manera coordinada i fomentar vincles grupals.

Assemblea de persones Usuàries al Sol del Solsonès

Assemblea de persones Usuàries al Sol del Solsonès

El Dijous 12 de Maig, l´Isabel, coordinadora de l´entitat, va dur a terme l´assemblea de persones usuàries. La reunió va girar entorn a diversos temes tals com: fer un balanç dels tallers oferts al club, recollir les necessitats de les persones usuàries, exposar novetats, plantejar les sorties de cara a bon temps i passar una bona estona. Un espai molt positiu, ple de diàleg, idees i amb molta participacoó. Moltes gràcies a tots els que feu possible el Sol!

El Sol del Solsonès present per Sant Jordi

El Sol del Solsonès present per Sant Jordi

Aquest 23 d´Abril, tot i el mal temps, el Sol del Solsonès ha estat present al pont i dalt del Carrer Castell per qui volgués comprar una rosa, acompanyada d´un punt de llibre realitzat per les persones usuàries de l´entitat. L´equip de la nostra entitat, estem molt contents amb la participació de la ciutadania i l´apropament al nostre estand. És molt importat ser-hi present com a entitat referent en Salut Mental al territori, en la lluita contra l´estigma i la conscienciació de la importància en tenir cura de la nostra salut emocional. Moltes gràcies per la vostra col.laboració, suport i caliu!

TALLER DE MONES

TALLER DE MONES

Dijous 14 d´Abril,vàrem celebrar la Pasqua al Sol del Solsonès. Un espai creatiu, on les persones usuàries interessades van elaborar dues mones. Una d´elles de crema i farcida de melmelada i l´altre de xocolata. A les creacions, no van faltar el ous de xocolata i les plomes de colors. El taller de mones artesanals, van generar un espai grupal de cooperació, creativitat, relaxació i en resum ...molt bon rotllo! Gràcies per tant!

Celebració Dijous Gras "Carnaval"

Celebració Dijous Gras "Carnaval"

Avui 24 de Febrer el Sol del Solsonès ha celebrat el Dijous Gras a l´espai de Navès. El primer lloc hem fet un taller de risoteràpia a l´aire lliure on els participants han dut a termen dinàmiques diverses per passar una bona estona i posteriorment ens hem entaulat per gaudir d´un bon entrepà de botifarra i mongetes guissades. La vetllada a finalitzat amb un café acompanyat dels sobres de sucre, que entre tots vàrem fer per als solsonins/solsonines amb molta il.lusió! Bon carnaval!!!

Document Actions