al contingut a la navegació Informació de contacte

Solsona se suma al dia mundial Contra el Càncer

Cada any la Unió Internacional contra el Càncer emprèn iniciatives amb la finalitat d’informar i conscienciar la població sobre el càncer i la importància de prendre mesures preventives. L’Associació Fènix recolza les iniciatives que es proposen des de l’entitat internacional anualment. És per això que el proper dissabte 11 de febrer han organitzat un petit acte a partit de les 18 hores.

DIMECRES 08 FEBRER 2017

Fènix ha previst una concentració d’espelmes la plaça de la catedral com a acte simbòlic de la lluita contra aquesta malaltia. El cost d’aquestes espelmes no està fixat i s’acceptarà la donació voluntària de qui la compra. Fènix destinarà els diners que es recaptin a poder cobrir la despesa dels serveis que ofereix l’associació. A banda de la concentració d’espelmes també hi haurà una actuació de ball de la mà de l’Escola de Dansa de Solsona.

El Dia Mundial Contra el Càncer aquest any porta el lema “Nosaltres podem, jo puc”. Aquesta diada que se celebra arreu del món pretén fer visible i accentuar la lluita contra la malaltia. Amb la tasca de sensibilització es vol aconseguir reduir progressivament les morts evitables per càncer.

Altres fites que es marca la diada són garantir que cada vegada menys persones desenvolupin un càncer, que es tractin amb èxit més malalts i que s’obtingui una millor qualitat de vida als pacients durant i després del tractament. Els avenços científics contribueixen a aconseguir aquests objectius. Actualment ja es disposa d’instruments i del coneixement necessari per reduir realment la càrrega que suposa la malaltia del càncer.